Hosting News »

3 July, 2020 – 4:32 am |

Supplier of info technology solutions for tiny and medium-sized companies, BackMesh, has developed its Optimized Drupal Hosting Platform, in particular engineered to provide trustworthy, scalable hosting capacities for Drupal-based sites. BlackMesh’s customizable solution is intended to enable Drupal developers to enhance the performance of their internet sites, while at the same time boost and shed […]

Read the full story »
Business News
energy
Aparatos
Environment
Science
Home » other languages

Nëse jeni shtatzënë, Hani çokollatë

Submitted by on 31 December, 2019 – 4:32 am

Kjo mund të ulur rrezikun e preeclampsia, shtatzënisë-i detyruar tension të lartë që mund të kërcënojnë jetën e nënës dhe të fëmijës. Hulumtuesit në Yale pyetur rreth 1.700 gra për shprehitë e tyre të hahet gjatë shtatzënisë, duke përfshirë sa çokollatë ata hëngrën. Ata që kanë ngrënë çokollatë më doli të kanë normat më të ulët të preeclampsia. Ushqimi më shumë se pesë servings e çokollatë një javë të reduktuar rrezikun e preeclampsia deri në 40 për qind ose më shumë. Hulumtuesit kredituar çokollatë nga-produkt theobromine, (i cili është parë në gjakun e kordonit të më shumë se 1.300 e grave) për efekt. Në fakt, nivelet më të larta të një gruaje theobromine, të ulur rrezikun e saj të preeclampsia. Përveç kësaj, flavonoids – antioksidantë në çokollatë lidhur më parë me përfitime kardiovaskulare – mund të ketë luajtur një rol, hetuesit tha. Për studim, ata nuk e bëjnë dallimin në mes të llojeve të çokollatë e nënave-të-të jenë të konsumuar, por vuri në dukje se çokollata e errët ofron theobromine më. Hulumtuesit këshilloi gratë të mos shkojnë jashtë bordit me çokollatë – shumë mund të çojë për të fituar peshë të tepërt dhe të gjitha problemet shëndetësore që lidhen me trashje.

Tags: , , ,

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.