Hosting News »

29 July, 2021 – 4:32 am |

Neutral Tandem, Inc. (NASDAQ: TNDM), a leading provider of interconnection services, today announced it has completed the acquisition of Tinet, SpA, a global company based in Italy exclusively committed to the IP traffic and Ethernet market wholesale. The combination immediately expands IP-based network neutral in tandem at the international level, allowing end-to-end global delivery wholesale […]

Read the full story »
Business News
energy
Aparatos
Environment
Science
Home » other languages

Nëse jeni shtatzënë, Hani çokollatë

Submitted by on 11 July, 2021 – 4:33 pm

Kjo mund të ulur rrezikun e preeclampsia, shtatzënisë-i detyruar tension të lartë që mund të kërcënojnë jetën e nënës dhe të fëmijës. Hulumtuesit në Yale pyetur rreth 1.700 gra për shprehitë e tyre të hahet gjatë shtatzënisë, duke përfshirë sa çokollatë ata hëngrën. Ata që kanë ngrënë çokollatë më doli të kanë normat më të ulët të preeclampsia. Ushqimi më shumë se pesë servings e çokollatë një javë të reduktuar rrezikun e preeclampsia deri në 40 për qind ose më shumë. Hulumtuesit kredituar çokollatë nga-produkt theobromine, (i cili është parë në gjakun e kordonit të më shumë se 1.300 e grave) për efekt. Në fakt, nivelet më të larta të një gruaje theobromine, të ulur rrezikun e saj të preeclampsia. Përveç kësaj, flavonoids – antioksidantë në çokollatë lidhur më parë me përfitime kardiovaskulare – mund të ketë luajtur një rol, hetuesit tha. Për studim, ata nuk e bëjnë dallimin në mes të llojeve të çokollatë e nënave-të-të jenë të konsumuar, por vuri në dukje se çokollata e errët ofron theobromine më. Hulumtuesit këshilloi gratë të mos shkojnë jashtë bordit me çokollatë – shumë mund të çojë për të fituar peshë të tepërt dhe të gjitha problemet shëndetësore që lidhen me trashje.

Tags: , , ,

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.